Hyllie IK 2

Referat

Referat: Tomelilla IF blå - Hyllie IK 2

Lördagsförmiddag och solen skiner över Tomelilla IP.
Hyllie IK står för motståndet och för många var det första matchen någonsin på A-planen.
Matchen drar igång och vi tar tag i taktpinnen och vi försöker att verkligen rulla igång bollen och spela oss framåt.
Vi har tryckt en längre tid på att få till speluppbyggnaden i vårt anfallsspel, där vi skall lyckas att få längd i våra anfall så att vi flyttar fram våra positioner.
1-0 som kommer efter 6 minuter är hämtat från skolboken.
Högerback har bollen 10 meter in på offensiv plan, trampar på bollen och spelar tillbaka till en rättlöpande höger innerback som har kommit i understöd som spelar vidare på två tillslag till andra mittbacken som i sin tur på två tillslag spelar på vår vänsterback som håller maximal bredd på kanten och får bollen framför sig samtidigt som vår vänsterytter har dragit sig in i banan och med detta skapat en hel korridor till vår vänsterback.
Vänsterbacken lägger en väl avvägd boll rakt mot målet som vår forward löper på och iskallt bredsidar in bollen i mål.
Här mår man som ledare när man ser att det vi tränar på ger resultat.!!
Då Hyllie hade stora hål i sin försvarslinje så går vi ifrån vårt spelsätt och söker rent för ofta den avgörande passningen som skall generera i friläge samtidigt som vi under de sista 15 minuterna i första bara vill att bollen skulle gå framåt, väldigt sällan fick vi till vår speluppbyggnad. Här blev det istället lite närkamp, bolltapp och felpass och Hyllie var framme någon enstaka gång eftersom dem tryckte bollen oftast bakom vår backlinje, vi var också framme med stolpskott som var det närmaste vi kom en utökning av vår ledning.
1-0 stod sig halvleken ut, nu pratade vi om att det är jättebra att vi har löpningar som ett konstant hot men det kostar mycket energi att ständigt ha omställningar.
Vi skall inte vinna matcher för att vi vinner en närkamp om bollen på mittplan för att därifrån söka en avgörande pass, utan vi skall vinna matcher för att vi skall kunna föra matcher med vår spelide.
Nu går ni ut och spelar en fantastisk andra halvlek där ni värderar situationerna och för matchen och tröttar ut Hyllie i andra halvlek.
Under andra halvlek så trillar målen in med jämna mellanrum, allt från hörnvarianter till frisparkar samt friläge resulterar i att vi tar en stabil seger.
Härligt killar, solen fortsatte skina över IP men vi ledare sken mest av alla efter matchen.